Brysselkex =)

För ca 1-2 månader så var jag i Beligien för att hälsa på min kusin och hennes belgiska man.
Hon bjöd på brysselkex som hon bakade och jag har hittat ett recept som jag tänkte skriva ner.
Du kommer att baka 50 st med detta recept
Ungstemp: 200 grader, varmluft 175 grader celsius(stavning)
Så då börjar vi .

Det du behöver är :
4½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vanlijsocker
200 g magarin eller smör

Garnering :
Pärlsocker- eller strösocker 


Gör såhär :
Hacka samman ingredienserna till degen.
Forma degen till rullar, drygt 4 cm i dia-
meter. Rulla dem i socker. Lägg rullarna
kallt, skär de i skivor och lägg  kakorna
på  smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Hoppas att ni tyckte om det 
Ses i ett annat inlägg =)



Holla!

hej hur mår du? Jag mår bra! Vi har lite problem med bloggen Levi kan inte komma in men det kan jag! Hejdå! Vi ses lite senare...

Hej bara lite kladfragor!

Hur klar du dig? Svara genom komentarer! 1.vilka farger har du pa dig helst? a,rott b,bla c,gront 2.vad for neder klader? a,kjol b,byxor c,shorts 3.Over klader? a,t-shirt b,langarmad t-shirt c,linne 4.Vad for stil har du? a,fargstark b,EMO c,farglos Vad fick du mest av a,b eller c. Fick du mest a sa... gillar du fargglada farger och valdigt tjejig!... Fick du mest b sa... sa ar du ganska killig men det star EMO men jag tror du inte tar det!!!! Me jag och Levi har som du sa vi tycker det ar bra stil!!! ;) Fick du mest c sa... vad trakigt ar du sa farglos men shorts gillar jag men inte farglos!!!! Men det gillar nog ingen......... Sa kul sa far jag se alla tycker olika !!!

hej!

gillar ni recepten! Ga in pa Le Fraisier.se sa finns det hela grejen jag och Levi gjort! Bara ja har inte svenska bokstaver men det har Levi! Sa ni far klura ut vad jag skriver! Hehehehe !!!... Lyck till....

Recept på Radoikaka ^-^

Tjena !
Det som du läser nu är recept på Radiokaka så nu kör vi :
Ingredienserna du behöver är :
200-250 kokosfett
200 g mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
ca 25 fyrkantiga eller runda kex ( helst mariekex )




Gör så här :
Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i en kastrull.
Låt det svalna. Vispa ägg och florsocker pösigt. Rör sakta
och försiktigt ner det ljumma chokladfettet i smeten.
Klä en avlång form, ca 1½ liter, med bakplåts- eller smörgåspapper.
Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva därefter kex och smet.
Låt formen stå i kylskåp, gärna över natten. Skär kakan i tunna skivor. 
Servera genast.
Annars kan du lägga i kylskåpet om du inte orkar eftersom chokladen kommer att smälta om du lägger den på bordet =)

Så där ja och föreseten Mina har inte svenska bokstäver som åäö så hoppas att ni förstår ändå =)
Ses i ett annat inlägg =)

hihi

det kommer hur man gor senare!

Recept!

Le Fraisier! ingridienser: Tartbotten Genoise -4-5 agg (300g) -2 1/4 dl strosocker (200g) -2 1/2 dl vetemjol (210g) Sockerlag -1 apelsin , skalet -3 1/4 msk vatten -1/2 strosocker -1 vaniljstang Vaniljkram,creme Chibouste -5 aggulor (100g) -1 1/2 msk vetemjol -1 msk potatismjol -3/4 Maziena majsstarkelse -1/2 + 1/2 dl strosocker -5 dl mjolk -1 vaniljstang -75 g osaltat smor, rumstempererat -1 dl vispgradde -100 g italiensk marang Italiensk Marang -1 3/4 dl strospcker -3 msk vatten -1 1/2-2 aggvitor (75 g) Du behover ocksa -hushallstermometer

Äntilgen ^---^

Tjabba !

Det här är Levi som bloggar och jag har just gjort färdigt headern och bakgrunden till min och Minas blogg =)
Jag och Mina kommer att blogga en liten liten liten liten liten LITEN anning om mode, mat och piano , men Mina kommer blogga om nåt annat, det vet inte jag.
Idag så var jag med Mina och vi hade kul =) 
Jag har precis videochattat med henne och fixat o trixat med bloggen =P 
Ses i ett annat inlägg =)
    


ska prata lite

igar va med Levi och at smoothie jatte god vi fick choklad och hallon du maste smaka ! Vad skulle du gora om en gorilla skulle springa efter dig? Jag tar bild lite senare ses!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0